Pure Air neemt T.M.W. over

Pure Air, gespecialiseerd in het installeren, reinigen en onderhouden van ventilatiesystemen bij particulieren en professionelen, maakte zopas de overname van T.M.W. Luchtkanalen uit St.-Truiden bekend. Een investering die de Genkse overnemer in 1 klap 7 medewerkers rijker maakt en het totaal aantal arbeidskrachten op 23 brengt. Nuttig weetje. Pure Air werd amper 3 jaar geleden opgericht. Van een vliegende start gesproken.

Pas in 2013 zette Pure Air haar eerste stapjes in de ondernemerswereld. Een eerder jong bedrijf dus, maar daarom niet minder aanwezig in hun specifieke segment. Integendeel zelfs. Op korte tijd wist de Genkse ventilatiespecialist zich te profileren als een van de grootste spelers in Limburg in haar segment, met een geraamde jaaromzet van liefst 3 miljoen euro.

“Starten in volle crisistijd was niet zonder risico”, begint Pieter Rober, algemeen directeur van Pure Air. “Maar het leven is aan de durvers. En met een aantal sterke troeven in handen kom je een heel eind. Goed onderhouden klantenrelaties, flexibiliteit en een slim stockbeheer hebben ons doen uitgroeien tot een sterke speler op de ventilatiemarkt.” Een groei die ook anderen niet ontgaan is. Pure Air werd namelijk geselecteerd voor ‘De Doordenkers’, een campagne van ING waarbij telkens 2 ondernemers uit verschillende sectoren uitgedaagd worden om na te denken over de toekomst van hun bedrijf.

Overname T.M.W.

De recente overname van het Truiense T.M.W. Luchtkanalen levert Pure Air een uitbreiding van zowel het aantal arbeidskrachten als het wagenpark op. “We nemen de montageafdeling van T.M.W. over en vergroten daardoor het huidige aanbod van ervaren techniekers. T.M.W. zal onder haar eigen naam ventilatietoebehoren blijven produceren, terwijl Pure Air de plaatsingen voor haar rekening neemt.”

De overname kwam er naar eigen zeggen door de toenemende vraag naar bekwame techniekers in deze nichesector. “Een uitgelezen kans om ons team te vervolledigen met 7 hooggekwalificeerde ventilatie-experts. Dat brengt de teller van het aantal medewerkers van Pure Air vandaag op 23.”