Samenwerking met Hasco Invest

Hasco Invest, de overkoepelende vennootschap van o.a. Comfort Energy uit Hasselt, heeft op 1 augustus 2016 een participatie van 80% genomen in Pure Air. De resterende 20% blijft in handen van Pieter Rober, oprichter van Pure Air. Pieter blijft zijn schouders onder Pure air zetten en neemt de dagelijkse leiding verder op. Hij doet wel beroep op de back-office diensten (administratie, boekhouding, …) van Hasco Invest en samen zetten ze koers naar verdere groei in de ventilatiesector.


Pure Air, opgericht in 2012 te Genk door Pieter Rober, is gespecialiseerd in het plaatsen, reinigen en onderhouden van ventilatiesystemen in de B2B sector. Ze werken vaak in onderaanneming van klimatisatiebedrijven over heel België om hotels, appartementen, magazijnen en de retailsector te voorzien van de nieuwste ventilatiesystemen. “We stellen momenteel 17 arbeiders en 3 bedienden te werk”, aldus Rober.

Pieter Rober is zelf al ruim 12 jaar actief in ventilatie. Hij deed z’n kennis op in het ventilatiebedrijf van z’n oom en begon 4 jaar geleden aan zijn eigen droom met Pure Air. “Mede door de overname van T.M.W. uit Sint-Truiden die we eind 2015 realiseerde, was een verdere professionalisering noodzakelijk”, reageert Rober. “Momenteel geef ik diensten zoals boekhouding, marketing en personeelszaken uit. Na de eerste gespreken met Stefan Baeten van Hasco Invest zag ik opnieuw kansen om verder te groeien.
Dankzij deze samenwerking kan ik de back-office diensten van Hasco Invest inschakelen en kan ik me samen met het ganse Hasco Invest-team richten op de verdere groeistrategie van het bedrijf.”